Farven du skal bære denne sæson

Please Add Photos
to your Gallery

Er der én trendfarve, vi ikke kan komme udenom denne sæson, må det uden tvivl være den energifyldte lyserød. Allerede sidste år kunne den lyserøde farve ses på catwalken hos store modehuse som Chanel, Prada og Dolce & Gabbana, men det er for alvor i denne sæson, at den spottes i gadebilledet og i mode- og livsstilsmagasinerne.

Lyserød er meget mere end Barbie
Barbie, verdens mest kendte dukke, er gennemført chik, ultra feminin, evigt ung og så er hendes yndlingsfarve lyserød. Den ikoniske dukke er en stor del af grunden til, at lyserød ofte forbindes med noget meget ’girly girly’ og et til tider lidt umodent udtryk. I Japan derimod associeres farven med maskulinitet, og de velkendte, smukke, japanske lyserøde kirsebærtræer, som blomstrer en gang om året, repræsenterer faktisk, og er opkaldt efter, de unge japanske samuraikrigere, der faldt i kamp for flere hundrede år siden.

Bevæger vi os fra de japanske krigere og over i farvesymbolikkens verden, er der flere grunde til at du skal iføre dig den lyserøde trend denne sæson, for farven skaber nogen ret fine associationer. Den forbindes med ungdommelighed. Den er energisk. Sjov. Lidenskabelig. Kærlig. Det er lykkens farve og den er munter. Farven siges faktisk, at gøre folk mere venlige og mindre aggressive, og en lille fun fact er, at den sommetider anvendes under sportslige begivenheder i modstanderens omklædningsrum, fordi den har en beroligende effekt.

 

Fra sart lyserød til ’Victoria Secret-pink’
Den lyserøde farve kommer i mange forskellige toner – alt fra den bløde og sarte lyserøde til en mere klassisk Victoria Secret-pink – og der er derfor rig mulighed for at skabe det look, man selv ønsker at udstråle. Med de rette elementer som eksempelvis et par rå jeans, en skindnederdel eller et par herrebukser undgår du at looket bliver for piget, men til gengæld får masser af personlighed. Er du mere modig, og ikke bange for at skille dig ud, kan du begive dig ud i en mere pink nuance – enten i et tone i tone-look eller holde resten af outfittet simpelt, således at det ikke larmer for meget.

Selvom man skulle tro det, kræver lyserøde styles ikke en udskiftning i resten af garderoben, for farven passer godt til mange af de nuancer, vi allerede har liggende i skabet – mørkeblå, alle nuancer af grå og selvfølgelig sort. Og ej at forglemme hvid som mange af os med glæde ifører os, når sommerens varme er over os, og den solbrune kulør kommer til syne. En lækker lyserød, tynd strik på en lun sommeraften til et par brune stænger, er en yderst lokkende kombination.

Er du endnu ikke helt klar på, at springe ud i en lyserød trøje eller kjole, men vil du alligevel gerne tage del i trenden, kan du ved blot at tilføre en lyserød detalje pifte dit outfit op eksempelvis i form af et tørklæde, et mobilcover eller en fin lyserød neglelak. På denne måde kan du også lige teste af, om der bør tilføjes et eller flere lyserøde items til garderoben.

 

Giv dit hjem charme

Også når det gælder boligtilbehør har vi fået øjnene op for farven. Lyserøde detaljer kan give et rum i hjemmet et helt nyt liv, og tilføre både charme og friskhed. Prøv dig frem med lyserøde skåle, vaser, plakater, stearinlys og andre fine ting til at dekorere boligen med. Er du helt tosset med farven, kan du også gribe malerrullen og male en væg eller flere i eksempelvis soveværelset, hvor den ikke kun vil pynte, men også være super ideel på grund af dens beroligende effekt. Mange møbelproducenter- og designere er også begyndt at bruge farven ret aktivt, og der ses et væld af forskellige møbler, hvor de lyserøde toner er i fokus. Så står du og mangler en ny sofa eller lænestol, brug da anledningen til at få farven ind i hjemmet – den vil med garanti pynte og tilføre rummet energi – hvis du da ellers kan få lokket manden med på idéen 😉

Ses vores egne lyserøde favoritter i galleriet herunder eller gå selv på jagt blandt de mere end 1.000 lyserøde styles på sitet.

Happy pink season!

[unitegallery SaesonensFarveLyseroed]

Leave a comment