Guide: Find motivationen til løb

For mange betyder starten på det nye år også starten på en sundere livsstil. Måske du er en af dem, der gerne vil røre dig noget mere? Selvom det stadig er koldt udenfor er det faktisk det perfekte vejr til at løbe i. Går du med en lyst til at komme i gang med at løbetræne, men kan ikke finde motivationen til det? Du ved inderst inde, at det på nuværende tidspunkt vil blive utrolig hårdt at komme i gang, og det kan være en af grundene til, at du faktisk har skubbet tanken lidt væk. Måske er det på tide at gribe den tanke igen, og gøre noget ved det? Det er nemlig kun dig, der kan mærke efter, om du virkelig gerne vil i gang.
Alle løbere – selv de mest professionelle har selv prøvet at holde pause, og dermed også haft følelsen af, at skulle op på hesten igen. Det er jo næsten som at starte helt om igen, og det er bestemt ikke særlig sjovt. Man ville egentlig helst bare lade helt være, fordi man ved, at det vil blive en hel kamp om både at kunne få luft og skulle løfte benene på samme tid.

Sæt realistiske mål for dig selv
Det er derfor rigtig vigtigt, at sætte nogle realistiske mål inden man starter på at løbetræne, således at du ved, om det er muligt at nå, selv i de travle hverdage med job/studie, kæreste, børn, mad og indkøb. Det er nemlig altafgørende for din løbetræning! Hvis du ikke sætter nogle realistiske mål – helst så overskuelige som muligt, så vil det blive et nederlag, når du ikke kommer afsted, og du vil derfor opgive idéen om at skulle i gang med at løbetræne lige med det samme.

Et realistisk mål kunne for eksempel være, at løbe 2km tirsdag og torsdag i stille tempo med en kort gå-pause undervejs, hvor du på sigt løber uden den korte gå-pause. Hvis du er den sociale type, så kan det være en god idé, at arrangere at løbe ruten med en veninde eller kæreste. Så kan I også holde hinanden fast i aftalen og undgå de mange dårlige undskyldninger, der pludselig kan dukke op.

Når målet er sat, og du kan mærke, at det er et overkommeligt mål, så er det vigtigt, at du disse dage tager træningstøjet på, så snart du kommer ind af døren, og derefter løber afsted uden faktisk at tænke over, hvad du laver. Apropos træningstøjet, så spiller det faktisk en stor faktor for din motivation og løbetræning. Du vil aldrig føle dig særlig sexet på din første løbetur, fordi du dårlig nok kan få vejret, men det kan du faktisk gøre noget ved selv. Invester i et par lækre, smarte løbebukser, en fed top, evt. en langærmet bluse og jakke som tager vinden, og selvfølgelig også et par gode løbesko. Derudover er musik et must-have for de fleste løbere, fordi musikken kan gå ind og presse dig under løbeturen, men samtidig også er med til at gøre det hyggeligere at løbe.

For at fuldende din første løbetur med succes har vi her 5 gode råd:

  1. Tag korte skridt, hvilket gør det nemmere, men samtidig også giver mere fart.
  2. Slap af i overkroppen, ret ryggen, skuldrene tilbage og armene ned langs siden, så vidt det er muligt.
  3. Husk at se fremad når du løber – mange har tendens til at kigge ned på fødderne.
  4. Drik en masse vand i løbet af hele dagen, og drik et glas vand lige inden løbeturen.
  5. Stræk ud! Selvom det kun er 2km vil du sagtens kunne mærke det i benene dagen efter.

Tålmodighed (og vedholdenhed) er en dyd
Det handler om at have tålmodighed, for den gode kondition kommer desværre ikke over natten, men du vil utrolig hurtig kunne se resultater og fremgang. Selv en 2km uden gå-pause er en sejr i sig selv! Og husk så også den dejlige følelse, som motion giver bagefter, hvor du føler dig sund, stolt og glad. Især efter en hektisk dag, hvor du kan have brug for at få stressen og travlheden ud af kroppen. Du skal yde, før du kan nyde, og så kan du til gengæld også tillade dig, at forkæle dig selv lidt ekstra engang imellem uden at skulle have dårlig samvittighed. Vi alle kender denne onde cirkel, som kan være rigtig svær at komme ud af, men det er kun dig, der kan tage beslutningen!

Gør din første løbetur til en god oplevelse, og lad dig inspirere af de lækre styles, vi har fundet til din løbetur i galleriet herunder! Du kan også selv gå på opdagelse blandt fine løbesko og andet lækkert udstyr i vores sportssektion lige her.

Sæt i gang! Vi hepper på dig! 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”sportløb”]