Guide: Sådan holder du ungerne varme

Nu er kulden for alvor sat ind og sne og frost har meldt sin ankomst. Hvis du ikke har proppet ungernes garderobe (og din egen for den sags skyld!) med lun og lækker uld, så er det ved at være på tide! Tøjet skal opdateres for de mindste, så de stadig kan være klar på regnpytter, snemænd og andet sjov derude. For selvom vejret ændrer sig, skal der stadig være plads til leg. Det handler ikke om vejret men den rette påklædning, ikke sandt? 😉

Men hvad er så den rette påklædning og hvordan sikrer du dig, at de mindste kan holde varmen, når de er ude på eventyr? Vi giver et par gode tips her 🙂

Husk ulden og kør lag på lag
Indtil dit barn er 3-4 år gammelt kan det ikke selv vurdere og fortælle, om det har det varmt eller koldt, så derfor er det vigtigt med det rette tøj og tilbehør, så du med lag på lag kan regulere og sikre, at temperaturen er lige tilpas.

Her er uld en uundværlighed. Der findes efterhånden virkelig mange lækre uldprodukter, der er bløde, elastiske og komfortable for dit barn. Ulden isolerer og kan opsuge sved uden at blive fugtigt, så dit barn holdes varmt og tørt dagen igennem. Faktisk kan helt tyndt uldtøj bruges både sommer og vinter, da det netop regulerer varmen og sikrer, at dit barn hverken har det for varmt eller for koldt.

Ulden bruger du som en base og så kan du altid tilføje noget komfortabelt bomuldstøj og godt isolerende overtøj eller en flyverdragt. Det er desuden altid en god idé at have lidt ekstra tøj og tilbehør med i tasken. Især i disse overgangsperioder med svingende temperaturer og blæst der kommer og går, er lag på lag nemlig en god metode til at sikre varmen. Et godt fif til at tjekke dit barns temperatur, er at stikke ind finger ind under tøjet i nakken og mærke efter. Hvis det føles lunt og tørt, så er beklædningen tilpas og ellers kan du enten tage et lag af eller på.

Du finder en masse fine uld-lækkerier til de mindste lige her. Og hvis du selv skal forkæles lidt med en god, varm uldstrik eller andre sager, så er det her.