Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors i samarbejde med Miinto.dk

Vigtigheden af at genbruge tøj, er der nok ikke mange der sætter spørgsmålstegn ved. Særligt miljøet har stor gavn af det, og det satte Miinto.dk og Røde Kors tilsammen fokus på i en velgørenhedskampagne i 2010.

Om Dansk Røde Kors

Dansk Røde Kors har 200 butikker rundt om i Danmark, og alle er drevet af frivilligt arbejdskraft fra omkring 5800 frivillige. Alle midler fra salget går til Dansk Røde Kors arbejde. Hver dag går 24 tons tøj og sko gennem butikkerne, hvilket svarer til 6000 tons om året.

Projektet

I 2010 valgte Dansk Røde Kors at udvide forretningen med salg af genbrugstøj på Internettet. Til at varetage opbygningen og salg indgik Dansk Røde et samarbejde med tøjkoncernen Miinto.dk  

Generalsekretær hos Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl forklarede tilbage i 2010 årsagen til samarbejdet ”Vi har ønsket at gå online på et eller andet tidspunkt, og da Miinto.dk, som håndterer onlinesalg for 300 tøjbutikker i Danmark, tilbød os at håndtere vores som et led i en velgørenhedskampagne, indledte vi dialogen”.

Miinto.dk’s rolle var at bruge erfaringer fra deres egen online shop til, at håndtere den tekniske drift samt dele af markedsføringen i samarbejde med Røde Kors. Røde Kors havde ansvar for at varetage produktbilleder samt accept af ordrer og udsending af solgte produkter, og på den måde supplerede de to virksomheder hinanden godt i projektet. 

Webshoppen

Til salg af genbrugstøjet åbnede Dansk Røde Kors 1. december 2010 en webshop med navnet rødekors.dk/butik. Her var samlet et bredt udvalg af genbrugstøj til både kvinde og mænd i alle størrelser, alt fra mærkevarer som fx Burberry, Armani og Kenzo til unikke retro-fund. Alle pengene fra webshoppen gik til omfattende hjælpearbejde blandt katastroferamte mennesker i verdens fattigste lande og til Røde Kors’ mange sociale projekter i Danmark.


Miintos rolle

Igennem dette projekt var Miinto.dk i samarbejde med Dansk Røde Kors Firstmovers på genbrugsområdet, og med til at vise ansvarlighed overfor både mennesker og miljø. For Miinto.dk var projektet ikke basseret på at tjene penge men derimod, at kunne støtte en god sag.  ”Vi er privilegerede, at vi har en god forretning og ser det derfor også som et privilegium at kunne give noget tilbage”, fortalte Konrad Kierklo stifter af Miinto.dk ved projektets start. Målet med projektet har for Miinto.dk været at donere en ydelse som er med til at skaffe Dansk Røde Kors penge til deres vigtige aktiviteter rundt om i verden. På den måde var Miinto.dk med til at skubbe salget i gang fra webshoppen lige fra begyndelsen.