Et brand du skal kende: Forét

Idéen var simpel, da barndomsvennerne Jeppe og Jesper i 2014 besluttede sig for at starte deres eget tøjbrand Forét; tidløse og minimalistiske unisex kollektioner med lang levetid og med tanke på bæredygtighed.

Brandets kollektioner er inspireret af deres fælles kærlighed til naturen, den nordiske livsstil og den stolte skandinaviske designtradition. Og så handler det for Forét om, at skabe holdbart tøj, der føles rart at være og som passer til både hverdag på job og weekendens eventyr. Forét baserer sig ikke på sæsonens trends men laver styles, der er så tidløse, at de ikke går af mode og kan bruges sæson efter sæson.

Vi har fanget Jeppe og Jesper til et par spørgsmål om deres brand, favoritter og tankerne bag.

 

Hvor henter I inspiration til jeres kollektioner?
Ud over at skovens materialer, konturer og farver inspirerer os, er vi også inspireret af det univers, der har med historisk workwear at gøre. Vores nuværende kollektion er en hyldest til spejderbevægelsen, hvor vi har fortolket patches, materialer og farver i en nutidig ånd.  Når vi finder inspiration fra historiske designs, er det vigtigt, at det er tidløst. Man skal have lyst til at bruge sit item igen og igen, år efter år.

Hvad er det, der gør Forét til noget særligt?
Vi har bygget brandet op over filosofien omkring slow living. Brandet er et modsvar til fast fashion og fast living. Vi vil gennem vores kommunikation og vores produkter gerne bidrage til at folk husker at standse op og nyde de små ting og være tilstede i nuet. Denne tilstedeværelse udtrykker vi visuelt gennem naturen og de ægte elementer.

Hvilke tre styles er jeres favoritter denne sæson?
Vores SPRUCE sweat er med i alle vores kollektioner og denne sæsons fortolkning i gul er vores klare bestseller.

Derudover er vi glade for BEAR kanvasskjorten, som rent designmæssigt læner sig op af contemporary workwear, der opfordrer én til at tage ud og udforske verden.

 

Den sidste favorit er SCOUT tee’en, som er inspireret af skulderpatchen fra de originale spejderuniformer. Denne style er et godt billede på, hvordan vi bruger historiske elementer til at designe et tidløst og clean item, som er nemt bære.

I har også fokus på bæredygtighed?
Vores take på bæredygtighed består af flere komponenter. For det første producerer vi størstedelen af vores varer i Portugal, hvoraf det meste er produceret i GOTS certificeret økologisk bomuld, hvilket både sikrer miljømæssig og social ansvarlighed. For det andet forsøger vi at designe så tidløst og i så høj kvalitet som muligt, så man kan bruge vores produkter igen og igen. 

Hvordan udtaler man jeres brandnavn?
Navnet er inspireret af det franske ord for skov, Forêt, men med en apostrof for at give det et personligt twist og et grafisk udtryk. Glem dog alt om t’et tilsidst, for udtalen er [fo-ré].

Vil du vide mere om det danske, cool brand? Tjek hele kollektionen her og tjek deres Instagram ud her. Vil du se nærmere på tøjet og opleve Forét’s univers på tæt hold, så har de netop åbnet deres egen konceptbutik med hele kollektionen, samt andre særligt udvalgte varer, på hylderne.

FORÉT STUDIO
VED GLYPTOTEKET 6 KLD. TV.
1575 KØBENHAVN V